midzomerfeest terugkijken en vooruitblikken

Terugblikkend hebben de Midzomerfeesten zich stevig op de kaart gezet met programma-onderdelen die zelfs de Telegraaf haalden. Babykruipwedstrijden bijvoorbeeld. En de kamelenrace. De grootste kinderwagen van Nederland heeft nog lang in de voortuin van de pastorie gestaan. Trouwen onder de midzomerboom was weliswaar meer regionaal nieuws maar toch altijd weer een publiekstrekker van de eerste orde.

Het verleden van de Midzomerfeesten wordt op ingenieuze wijze in het programma verwerkt. In de jaren 80 was er een wielerronde waarvan het parcours dwars door de bakkerij van Schutte ging. “Det was machtig mooi öm an met te doene”, zeggen nu de wielrenners van toen. Leontien Ladies Ride is dit jaar op Midzomerzondag en inderdaad: de duizenden deelneemsters gaan dwars door de feesttent op het Midzomerterrein. Niet op volle snelheid, maar met muzikaal onthaal.

Het schuttersfeest is een nieuw programma-onderdeel waarmee het immer creatieve bestuur de blik vooruit heeft. Iedereen die dat leuk lijkt, kan een poging wagen een houten vogel boven uit een paal te schieten. Wie dat lukt, mag zich een jaar lang de schutterskoning van Mariënheem noemen. Of schutterskoningin natuurlijk. Want iedereen mag meedoen.

Bij andere activiteiten wordt daar ook steeds meer op gelet: de doelgroep is heel vaak ‘iedereen’, jong en oud, man en vrouw. Neem de legervoertuigen die op zondag naar het dorp komen. Jonge kinderen vinden dat heel indrukwekkend. Het zou zo maar kunnen dat opa met ze meewil om er verhalen van vroeger bij te vertellen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.