mevrouw kempers klink 100 jaar

Mevrouw Kempers-Klink is op dinsdag 17 juni 100 jaar geworden. Burgemeester Piet Zoon is vorige week al bij haar op bezoek geweest en heeft haar gefeliciteerd met dit heuglijke feit. Haar familie heeft over mevrouw Kempers-Klink geschreven, naar aanleiding van deze bijzonder verjaardag:

Agnes Kempers-Klink is op 17 juni 1914 geboren nabij de Ganzepanbrug als middelste van vijf meisjes. Haar vader was boer en haar moeder kwam uit Eemnes, vandaar haar dialect en Hollands door elkaar. Van de vijf zussen was Agnes in haar jeugd het meest ziekelijk; ‘krakende wagens lopen het langst’.

Agnes hielp veel op de boerderij. Vanaf haar 18e heeft ze twee jaar op de kostschool in Denekamp gezeten. In 1940 is ze getrouwd met Bertus Kempers en zijn ze in Vilsteren gaan wonen.

Agnes en Bertus hadden in de oorlog veel kinderen uit het westen in de kost en ook een Joods meisje (Sonja Bellafante) die moest onderduiken. Zo hebben ze veel kinderen geholpen. Agnes en Bertus kregen helaas zelf geen kinderen. Ook na de oorlog kwamen veel neefjes en nichtjes logeren.

In 1972 kreeg haar man Bertus samen met de buurman een ernstig auto ongeluk. Bertus is hiervan nooit helemaal hersteld. Toch gingen Agnes en Bertus op vakantie naar onder andere Duitsland, Oostenrijk, Spanje.

Nadat ze de boerderij in Vilsteren hadden verkocht, verhuisden ze naar Hoonhorst. In 1998 zijn ze van daaruit naar het Wooldhuis in Heino gegaan. Bertus overleed in 2008 hetgeen Agnes veel verdriet en eenzaamheid opleverde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.