leerlingen brengen bezoek aan het nijenhuis

Door de combinatie met het bezoek aan de Fundatie hebben de lessen een prachtige extra verdieping gekregen. De groepen 5 hebben geleerd over silhouetten en verschillende vormen van portretten. In het Nijenhuis hingen natuurlijk voldoende portretten. Bij groep 3 ging het over hoe een stilstaand beeld toch beweging kan uitdrukken. Deze groep was logischerwijs dus in de beeldentuin.

De lesmethode ‘Het Kunstkabinet’ is afgelopen schooljaar op de Dolfijn ingevoerd. Deze lesmethode, die gebruikt wordt op diverse basisscholen in het hele land, bestaat uit een doorgaande leerlijn Kunst en Cultuur. Met name beeldende kunst, erfgoed en media komen aan bod, maar ook theater, muziek en dans maken deel uit van deze leerlijn. In het kader van de subsidieregeling CmK zijn dus nu aanvullende lessen ontwikkeld om deze doorgaande leerlijn wat betreft de disciplines beeldend en erfgoed een regionaal karakter te geven.

Voor elke groep is er 1 les per jaar ontwikkeld. Vier lessen worden uitgevoerd door Museum de Fundatie en vier lessen kunnen de leerkrachten zelf in het museum uitvoeren. Ook andere scholen die werken met Het Kunstkabinet kunnen nu op een laagdrempelige manier bezoek aan Museum de Fundatie integreren in hun onderwijsprogramma kunst en cultuur. De lessen zijn namelijk ook beschikbaar voor andere scholen. De Dolfijn zal de komende jaren met elke groep 1 keer per jaar een bezoek brengen aan de Fundatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.