leef zet zich in voor birds on wheels

Sinds afgelopen januari is Chiel Albers samen met personal trainer Marcel Oosterbroek van Leef! Sportcentrum Olst-Wijhe aan het trainen voor de handbike battle ‘Birds on Wheels’. De 15 jarige Chiel woont met zijn ouders en 2 broers op de Boskamp (Olst) en is geboren met Spina Bifida waardoor hij aan een rolstoel gebonden is.

Chiel is in januari gevraagd om mee te doen aan een handbike battle in Oostenrijk. Hij was meteen enthousiast en heeft direct ja gezegd. Behalve de sportieve uitdaging heeft Chiel als doel zichzelf te overwinnen. Leef! sponsort Chiel bij zijn sportieve doelstelling. Herbert Stoffels, eigenaar van het sportcentrum; ‘Toen ik hoorde van de sportieve uitdaging van Chiel, gecombineerd met een verzoek tot sponsoring, hoefde ik niet lang na te denken. Het is een fantastisch initiatief waarbij Chiel aantoont dat mensen met een beperking nog prima in staat zijn sportieve prestaties te leveren. Behalve een leuk geldbedrag hebben wij onze expertise ter beschikking gesteld om Chiel zo goed mogelijk voor te bereiden. Ons hele team wenst hem, en natuurlijk de rest van de Vogellanden ploeg, dan ook veel succes toe met de battle.’

In totaal doen zes handbikers, (oud)revalidanten van de Vogellanden, op 26 juni mee aan de handbike battle naar de Kaunertaler gletscher in Tirol Oostenrijk. Vorig jaar werd de Nederlandse wedstrijd in het Oostenrijke Tirol voor het eerst gehouden. Toen alleen nog voor mensen met een dwarslaesie, dit jaar staat de wedstrijd open voor alle handbikers. Dat maakte de weg vrij voor revalidatiecentrum De Vogellanden om ook een team af te vaardigen.

Sinds januari wordt er flink getraind voor de 20 kilometer lange wedstrijd, waarbij de deelnemers ook nog eens duizend meter hoogteverschil moeten overwinnen met een stijgingspercentage van 10 procent. Gemiddeld doen de handbikers er vier uur over. Er gaan acht begeleiders mee om de deelnemers te begeleiden. De deelnemers noemen zich voor de battle de Birds on Wheels en zijn te volgen op facebook. https://staging2.facebook.com/#/birds.onwheels.

Ook interesse in het trainen met een beperking? Vraag eens vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Leef! Sportcentrum Olst-Wijhe. Kijk op staging2.sportcentrumleef.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.