jop weer schoon maar voor hoelang

Met “dat gaat helemaal niks worden” werden we gebeld dinsdagavond. “We zeiden het vooraf al en helaas moeten we het herhalen. Kijk nou toch wie die graffiti er af haalt. Jongeren? Nee hoor, het zijn de welzijnswerkers die dat doen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?”

De welzijnswerkers: “We hadden met de jongeren een deal dat ze er zouden zijn. Maar er is van hun kant iets tussen gekomen. Dan kun je de schoonmaakbeurt wel afblazen, maar met een uurtje hadden we het hier ook weer schoon.”

Nu de jongerenwerkers zelf het JOP hebben schoongemaakt, blijft de vraag natuurlijk liggen of de aangifte bij de politie blijft staan. Die zou van tafel als het JOP weer keurig schoon gemaakt zou worden. Maar er waren dinsdag geen jongeren bij.

Buurtbewoners zien het nieuwe JOP het liefst snel verdwijnen. En misschien wel om dat proces te versnellen, komen de laatste tijd klachten van overlast bij de gemeente Raalte binnen. Die waren er bijna een jaar lang niet meer geweest, terwijl de jongeren toen even goed in het park rondhingen.

Een buurtbewoner: “We hebben ons niet officieel verbonden tot een actiegroep, maar ik uit mijn ongenoegen wel namens de buurt. Het begon al toen Gosse Hiemstra ons een klein jaar geleden informeerde. Dat was geen gesprek. Het was en mededeling. Zo gaan we het doen, en daar gaat die komen. Daar konden we het mee doen.”

“En nu staat dat JOP er dus. Rondom neemt de troep toe. Hufterproof gemaakte afvalbakken hebben ze toch kapot gekregen. Ze maken lawaai. Er ligt glas. En aan de overkant van het park zitten jongeren gewoon weer op het bankje waar ze vroeger ook altijd zaten…”

De jongerenwerker weet er ook niet zo goed raad mee: “Tja, ik denk dat we niet te maken hebben met één groep, misschien wel met vier. En als je wil weten wie die graffiti spoot, moet je er camera’s neerhangen. Dan weet je ook zeker dat hier nooit meer een jongere komt zitten. Maar goed, één ding is zeker, dit was niet de laatste keer dat er leuzen op de buitenkant van het JOP geklad zijn.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.