jongeren gaan ontmoetingsplek schoonmaken

De jongeren die afgelopen week de ontmoetingsplek bij Drostenkamp hebben besmeurd met graffiti gaan het gebouwtje zelf schoonmaken. Dat heeft wethouder Hiemstra maandag aan het einde van de middag laten weten.

De gemeente Raalte had al een opdracht naar een bedrijf gedaan om de ‘JOP’ schoon te maken. Dat bedrijf kon pas deze week aan de slag. In de tussentijd werden de daders achterhaald. De daders kregen de keus: Of schoonmaken, of de aangifte bij de politie houdt stand. De jongeren kozen eieren voor hun geld en gaan de ontmoetingsplek dinsdag poetsen. Als de JOP weer netjes opgeleverd wordt, trekt de gemeente de aangifte in.

Overigens zijn de daders na het poetsen nog niet helemaal klaar, want ook de politie wil de jongeren graag nog even spreken. Leuzen als ‘ACAB’ (all cops are bastards) en ‘FOCK POLICE’ worden namelijk niet echt door agenten gewaardeerd. Ook gaat jongerenwerk nog met de jeugd in gesprek.

Het afval waarover geklaagd werd bij de gemeente, blijkt overigens niet afkomstig van de jongeren. Dat is vermoedelijk afkomstig van leerlingen van het Carmel College. Gemeente Raalte en de school hebben afgesproken dat ook het Carmel een oogje in het zeil houdt.

Zo’n twee weken na de plaatsing van de JOP, stelt Hiemstra dat het met het aantal klachten over overlast van de JOP meevalt. Over het incidentje met de graffiti stelt hij: “Laten we hopen dat het een eenmalig iets is.”

Gosse Hiemstra benadrukt overigens dat de graffiti niet is aangebracht door de jongeren met wie vooraf overleg is gepleegd over de plaatsing van de ontmoetingsplek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.