internationaal jeugdtoernooi bij kwiek

De voorbereidingen voor het inmiddels traditionele Jeugdtoernooi dat Klink-Nijland Kwiek uit Raalte organiseert zijn in volle gang. Het toernooi wordt voor de achtste keer georganiseerd. Ook is de sponsorcommissie erin geslaagd om voor de komende drie jaar een hoofdsponsor te vinden in de naam van Pegasus. Op vrijdagavond 5, zaterdag 6 en zondag 7 september strijden verschillende jeugdteams uit de top van Nederland, de Westdeutscher Handball Verband en twee teams uit Denemarken om de titels.

Het toernooi wordt gespeeld in drie hallen, namelijk in Sporthal Tijenraan, de Rohdahal en de hal van het Carmel College Salland, allemaal in Raalte. Door de samenwerking met Rohda Raalte en de Carmel College kan er gebruik worden gemaakt van de Rohda-kantine voor ontbijt en een warme maaltijd voor de teams. Ook dit jaar kan de jeugd zich naast de wedstrijden vermaken in het zwembad.

Ook dit jaar start het toernooi weer op vrijdagavond. Deze avond is voor de B2- en E1-selectie. Er komen deze avond zes teams naar Raalte. De wedstrijden zullen worden gespeeld in de Rohdahal en Tijenraan.

Voor de zaterdag en zondag nemen er dit jaar 24 teams deel aan het toernooi. Het zijn de A1-B1-C1 en D1 selecties die naar Raalte komen. Naast Klink-Nijland Kwiek met vier teams, komen West-Friesland SEW uit Nibbixwoud met vier teams, H.V Quintus uit Kwintsheul komt met vier teams, Succes schoonmaak VOC Amsterdam komt met vier teams, H.V Venlo, komt met 2 teams, E&O uit Emmen met twee teams, en de CHS met een D1 team uit Raalte. Verder komt Design-og Idroetsefterskolen uit Denemarken met twee teams en de Westdeutscher Handball-Verband met een team naar Raalte.

“Het Klink-Nijland/Kwiek jeugdtoernooi heeft voor dit toernooi bepaalde doelstellingen voor ogen. Eén van de doelstellingen is om het jeugdhandbal in de regio te promoten. Verder willen we de selectieteams van Klink-Nijland goede tegenstanders bieden ter voorbereiding op het komende seizoen en Raalte profileren als sportgemeente. Mede door de vele sponsoren en de inzet van vele vrijwilligers is het mogelijk om dit internationale jeugdtoernooi op dit niveau te organiseren”, laat de toernooiorganisatie weten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.