in beeld dag 1 van de sallandse tweedaagse

De Aero Club Salland staat dit weekend in het teken van de Sallandse Tweedaagse (S2D). Deze landelijke zweefvliegwedstrijd wordt jaarlijks op het veld van de club uit Lemelerveld gehouden. Er doen ongeveer 50 kisten mee met topvliegers uit het hele land. Voor toeschouwers zijn vooral de start en de finishes spectaculair om te zien.

Bij een zweefvliegwedstrijd vliegen alle vliegtuigen (in dezelfde klasse) dezelfde opdracht. Een opdracht kan bijvoorbeeld een route zijn van wel 300 km lang, in de vorm van een driehoek. Degene met de hoogste gemiddelde snelheid krijgt de meeste punten. De uitslagen van dag 1 vind je hier .

Vanaf het terras van de clubkantine kun je de wedstrijd meemaken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.