hiemstra ondanks woonplaats wethouder

Gosse Hiemstra wordt dinsdagavond ‘gewoon’ geïnstalleerd als wethouder, ook al is hij niet bereid om naar Raalte te verhuizen. Na een rondgang langs verschillende politieke partijen uit de gemeenteraad in Raalte, concluderen wij dat Hiemstra dinsdagavond wordt geïnstalleerd.

Hiemstra, woonachtig in Deventer, moet officieel naar Raalte verhuizen als hij hier wethouder wil worden. De afgelopen twee jaar was hij hier wethouder en kreeg hij, mede omdat hij slechts 2 jaar zou blijven, toestemming van de gemeenteraad om in Deventer te blijven wonen.

Nu Hiemstra voor een periode van nog vier jaar wordt aangesteld, moet hij opnieuw toestemming van de gemeenteraad hebben om in Deventer te blijven wonen. Hoewel er binnen zijn eigen partij (CDA) verdeeldheid heerst over de aanstelling, lijken oppositiepartijen minder moeite met zijn aanstelling te hebben.

PvdA steunt de aanstelling van de Deventenaar. “Ik vond hem de afgelopen jaren de beste van de vier CDA-wethouders die we hadden,” licht PvdA-voorman Arie van der Wilt toe. Ook D66 vindt het niet noodzakelijk dat Hiemstra in Raalte komt wonen. “Wij denken juist dat het een hele goede wethouder is,” stelt Bert Terlouw die Hiemstra als kundig omschrijft.

Wel lijkt het erop dat de oppositie het aantal arbeidsuren van de wethouders liever ingeperkt ziet. De coalitie van CDA en Gemeentebelangen stelt voor om 4 wethouders in totaal 3,4 fte te laten werken. De volledige oppositie uit de Raalter gemeenteraad komt dinsdagavond met een voorstel om dat terug te brengen tot 3,0 fte.

Daarnaast kondigt de PvdA vast aan dat ze uitleg aan Gemeentebelangen gaat vragen over de woonplaats van Hiemstra. “Vier jaar geleden hadden wij zelf nog een wethouder van buiten.” Toenmalig wethouder Elferink moest toen mede door de druk van Gemeentebelangen naar Raalte verhuizen. PvdA wil nu wel eens van Gemeentebelangen weten waarom dat in dit geval niet hoeft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.