hiemstra blijft frank niens ook wethouder

Gosse Hiemstra blijft wethouder voor het CDA in Raalte. Frank Niens wordt de nieuwe wethouder van Gemeentebelangen Raalte. Jacques van Loevezijn (CDA) en Wout Wagenmans (Gemeentebelangen) blijven in het college zitten.

Hiemstra blijft, tegen eerder statements van het CDA in, dus toch in Raalte. Niet fulltime, maar parttime. Hij gaat ongeveer 20 uur werken. Hiemstra werd in eerste instantie voor twee jaar aangesteld als vervanger voor Roger de Groot. De Groot vertrok naar De Wolden om burgemeester te worden. Ook in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen werd gesteld dat de voormalig wethouder uit Devente niet in Raalte zou blijven.

Frank Niens komt als nieuwkomer in het Raalter college. Hij gaat bijna fulltime werken, 0,9 fte. Niens werd al eerder genoemd in de wandelgangen als kandidaat voor het wethouderschap. Niens krijgt financiën, welzijn, onderwijs, milieu en duurzaamheid in zijn portefeuille.

Gosse Hiemstra houdt Zorg (WMO), jeugdsport en sport in zijn portefeuille. Omdat er de komende coalitieperiode veel op gemeenten afkomt wat betreft zorg, lijkt zijn dossierkennis een welkome aanvulling.

Wethouder Wout Wagenmans blijft evenveel werken als nu: 0,95 fte. Zijn portefeuille bevat ruimtelijke ontwikkeling, bereikbaarheid en mobiliteit, wonen en beheer openbare ruimte. Wagenmans wordt de eerste vervanger van de burgemeester.

Jacques van Loevezijn krijgt ook 0,95 fte toegewezen. Zijn werkveld worden economie, participatiewet, werk en inkomen.

Burgemeester Piet Zoon houdt tot zijn pensioen op 1 december veiligheid en handhaving, bestuur, dienstverlening, recreatie en toerisme in zijn portefeuille. Na het pensioen van Piet Zoon worden recreatie en toerisme aan Jacques van Loevezijn overgedragen.

De installatie van de wethouders vindt plaats in een extra raadsvergadering op dinsdag 10 juni. Tijdens deze vergadering worden ook de drie nieuwe gemeenteraadsleden geïnstalleerd. De vergadering begint om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Raalte.

Ook wordt in deze vergadering het debat gevoerd over het Hoofdlijnenakkoord 2014 – 2018 van de coalitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.