henk aa duitsers spelen ons spel

Volgens Henk nemen de Duitsers dit jaar een prominente positie in bij het WK. “Ik denk dat Brazilië wereldkampioen wordt, maar het zou me niks verbazen als de Duitsers er ineens met de beker vandoor gaan. Ze spelen dit jaar eigenlijk het spel wat wij al jaren spelen. Met dynamische spelers en een goed verzorgd positiespel. Het is een hecht collectief dat voor elke meter vecht. Dat komt er bij ons nog niet helemaal uit. Wij moeten het dit jaar denk ik doen met hoop. Als wij de eerste wedstrijd maar winnen, dan kan er een psychologische boost komen. Dat moet er dan voor zorgen dat de jonge gasten zich vrij gaan voelen.”

Henk denkt wel dat er verstandig aan gedaan wordt om van systeem te wisselen. “Het is misschien niet ‘des Nederlands’ maar wel onze beste optie om te winnen denk ik. Het is heel leuk als je aanvallend voetbal gaat spelen, maar je moet eerst je verdediging op orde hebben. En dat is bij ons nog wel een heikel punt. Met het nieuwe systeem kan je misschien iets meer zelfverzekerdheid bij de spelers inbouwen. Dan kan bijvoorbeeld Janmaat veelvuldig opkomen en goede voorzetten gaan afleveren. En ik denk dat als de verdediging solide is, de aanvallers ook meer in hun spel kunnen komen. En daar ligt ons sterke punt. Dat kun je met het vernieuwde systeem voor elkaar krijgen”.

Ben je het eens met deze analyse? Of heb je een heel andere verwachting? Laat het ons weten! Wil je ook jouw voorspellingen voor het WK doen en leuke prijzen winnen. Ga dan naar: http://staging2.scorito.com/wk2014/nu-centraal-poule

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.