gratis rolstoel lenen bij het averbergen

Bewoners van Het Averbergen en de aanleunwoningen hebben vanaf gister de mogelijkheid om gratis een rolstoel van de gemeente Olst-Wijhe te lenen. Handig als bewoners een (mid)dagje uitwillen met vrienden of familie, maar niet meer zo goed ter been zijn. Een rolstoel is op zo’n dag erg welkom. Onder de trap (op de begane grond) van Het Averbergen staan rolstoelen klaar.

Voor wie is een leenrolstoel bestemd?

De leenrolstoel is bestemd voor bewoners van Het Averbergen en de aanleunwoningen die af en toe een rolstoel nodig hebben. Je bent dus niet volledig afhankelijk van een rolstoel, maar een uitstapje maken is te vermoeiend. Met een leenrolstoel kun je toch een middag winkelen of bijvoorbeeld een dagje op pad met de (klein)kinderen.

De service is niet bedoeld voor mensen met een tijdelijke beperking, zoals een gebroken been. Iedereen die langer dan enkele dagen een rolstoel nodig heeft, maar niet langer dan zes maanden, kan terecht bij een uitleenservicepunt. Als je door langdurige beperkingen (bijna) volledig afhankelijk bent van een rolstoel, dan kun je een rolstoel aanvragen via de Wet maatschappelijke ondersteuning van de gemeente Olst-Wijhe.

Hoe gaat het in zijn werk?

Onder de trap (op de begane grond) van Het Averbergen staan rolstoelen met een logo van Welzorg en de gemeente Olst-Wijhe. Als je een rolstoel langer dan een halve dag wilt lenen dan dien je je naam en de datum van uitleen in te vullen op een intekenlijst. Je hoeft niet vooraf een rolstoel te reserveren.

Als je terug komt van je uitstapje dan zorg je er voor dat de rolstoel weer op dezelfde plaats wordt teruggezet. Op de intekenlijst zet je de datum van terugbrengen en uw handtekening. De intekenlijst vind je bij de rolstoel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.