gerard marsman systeem is niet belangrijk

Gerard vindt het lastig om een winnaar te noemen voor het komende WK. “Er zijn zo veel landen met enorm veel kwaliteit in de ploeg. De meeste kans geef ik Brazilië, Argentinië en Duitsland. Maar ik sluit het echt niet uit dat het Nederlands elftal dit jaar hoge ogen gaat gooien, want ik sta helemaal niet negatief tegenover de jonge Eredivisiespelers die mee gaan. Ik heb namelijk al drie basisspelers waar ik zeer veel vertrouwen in heb. Dat zijn: Cillessen, Janmaat en Depay. Dit zijn voor mij spelers die het niveau echt wel aankunnen. Misschien hebben ze nog niet op het hoogste niveau gepresteerd maar daar is nu de kans toe. De jonge jongens kunnen namelijk redelijk onbevangen spelen. En dat kan voor Janmaat en Depay echt een pluspunt worden. Als zij zich goed voelen kunnen ze hele mooie dingen laten zien”.

Marsman denkt niet dat het aan het systeem gaat liggen of je wint of niet. “Ik vind de 5-3-2 formatie een beetje angsthazenvoetbal. Maar gelukkig bepaalt het systeem niet hoe de uitvoering eruit ziet. Volgens mij maken de media zich drukker over het systeem dan de bondscoach en de spelers dat doen. Het systeem is alleen iets waar je je zogenaamd aan vasthoudt. Gaandeweg de wedstrijd valt dat toch wel weg. Ik hoop dat er dan plaats wordt gemaakt voor onbevangenheid en grilligheid. Dan maakt Nederland zeker kans om het WK te winnen. Voor mij doet hoop leven”, besluit Marsman.

Ben je het eens met deze analyse? Of heb je een heel andere verwachting? Laat het ons weten! Wil je ook jouw voorspellingen voor het WK doen en leuke prijzen winnen. Ga dan naar: http://staging2.scorito.com/wk2014/nu-centraal-poule

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.