geen kunst in de roalter wind

De Roalter Wind die de komende week weer op de bekende afhaalpunten af te halen is, besteedt in haar kunstrubriek weer aandacht aan publieke en minder publieke kunst in de gemeente Raalte. Teun de Haan en Bart van der Mark spreken weer een paar kunstkenners: ‘– iedereen is een kunstenaar’ – en met kunstenaars: – ‘Ik heb gewoon gedaan wat de inwoners van Nieuw Heeten mij vroegen’ –.

De Frimiboys (vrijdagmiddagborrel-jongens) van Nieuw Heeten hebben een heel duidelijke mening over wat kunst is en komen in deze editie van de Roalter Wind ook met suggesties voor het kunstobject waarop zij vanaf het terras van Vosman op vrijdagmiddag zicht hebben. De dienstdoende serveerster weet van geen kunstwerk als we haar later opbellen. Niet iedereen ziet dus dezelfde dingen als het om kunst gaat.

Jack Kroese uit Raalte is een self-made-kunstenaar van het kaliber ruwe bolster – blanke pit. Hij weet van alles om zich heen kunst te maken en wat anderen daarvan vinden maakt hem niet veel uit en mevrouw Wolfkamp loopt in Mariënheem al vijf jaar met haar rollator langs een kunstwerk dat ze nog nooit gezien heeft. En dat is niet omdat ze blind is …

Veel Sallanders blijken meer waardering voor de sokkels dan voor de kunstwerken te hebben.

Zorggroep Raalte benoemd tot ‘erkend Afhaalpunt’

Haal het nieuwe nummer bij één van onze erkende afhaalpunten. Kijk op de website roalterwind.nl voor een overzicht hiervan. Er zijn trouwens weer een paar nieuwe ondernemers benoemd tot ‘erkend Afhaalpunt’. De Zorggroep Raalte bijvoorbeeld die op haar locaties Swanewoerd (Raalte), de Brugstede (Lemelerveld) en de Stevenskamp (Heeten) haar bewoners en gasten gaat verwennen met een gratis Roalter Wind want volgens woordvoerder Mischa Westerhof ‘ben je nooit te oud voor Roalter Wind’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.