expositie van ranko skenderija in wijhe

Galerie Brasserie heeft een expositie van schilderijen van Ranko Skenderija. De expositie is volgens de Galerie een spannende balans werkelijkheid en droom. ‘Zijn werk ontstaat vanuit het moment zelf’, laat Galerie Brasserie weten.

In zijn donkere atelier is een klein uitbouwtje met een raam sta uitkijkt op een boom, struiken en planten. Daar staat zijn schildersezel, daar kijkt en ziet hij en schildert hij boom na boom na boom. Vanuit deze bijna meditatieve houding is een bijzondere serie werken ontstaan.

De schilderijen hangen dicht naast elkaar. Ze nodigen uit tot nauwkeurig bekijken zowel van dichtbij als van een wat grotere afstand. De manier van schilderen is soms losjes met de verf omgaan dan weer bijzonder gedetailleerd uitwerken. Altijd is het kleurgebruik intens. Al deze elementen zorgen voor een spannende balans tussen werkelijkheid en droombeeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.