ergotherapie salland met koffer van der sar

De Edwin van der Sar Foundation is – i.s.m. Ergotherapie Nederland en Vegro Thuiszorgwinkels – een nieuwe actie gestart t.b.v. de revalidatie van mensen met een hersenbeschadiging. Via Ergotherapie Nederland verspreidt de Foundation dit jaar voor het eerst 50 koffers vol handige hulpmaterialen voor ergotherapeuten. De inhoud van de koffers is specifiek samengesteld voor ergotherapie bij hersenletsel. Ook Ergotherapie Salland heeft een koffer in ontvangst mogen nemen.

Zorg op maat

Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen. Ergotherapie vindt niet alleen plaats in de behandelruimte, maar vaak ook op de plek waar de problemen zich voordoen, zoals thuis of op het werk. Ergotherapie is zorg op maat. Met deze koffers komt de Edwin van der Sar Foundation nu letterlijk bij de mensen thuis en kunnen hulpmaterialen direct ingezet worden bij de behandeling en/of worden achtergelaten na de oefensessie.

“Mensen met Hersenletsel die na de medische fase thuis verblijven zijn in veel gevallen aangewezen op de diensten van een fysio- en ergotherapeut. Handige hulpstukken of verpleegartikelen ondersteunen en verbeteren de oefenstof. De cliënten van de ergotherapeut krijgen met de inhoud van deze koffer een oplossing op maat aangereikt. Dat maakt hen meer zelfstandig in het dagelijks leven. En dat is iets waar wij als Foundation graag aan bijdragen”. – Edwin en Annemarie van der Sar

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.