Home / archiefcentraal / en dan is het ineens 5 1

en dan is het ineens 5 1

We zouden ingepakt worden door Spanje. Sterker nog: Spanje zou gehakt van ons maken. Dat was het oordeel van de critici voorafgaand aan Oranjes openingswedstrijd van het WK. Toen de 1-0 voor Spanje viel, was het ‘zie je wel’…

Dat het uiteindelijk 1-5 zou worden, dat had niemand durven dromen. Uitzinnige kroegen, afgeladen terrassen. Opperbeste stemming in de horeca. De Oranjekoorts, waarvan sommigen zeiden dat die dit jaar uit zou blijven, neemt na de overwinning op Spanje misschien wel vormen van een epidemie aan.

Woensdag wacht Australië. Als Nederland daar wint, lijkt een plekje in de volgende ronde al zeker.

Lees ook

Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.