effectieve communicatie voor ondernemers

“Waarom leest u dit verhaal, eigenlijk? Bent u nieuwsgierig naar wat ik te vertellen heb? Juist, ik heb uw interesse gewekt. Dat is precies wat ik wil bereiken met mijn werk. Zorgen voor aandacht en contact.”

“Communiceren doen we allemaal. Maar is het ook effectief?” Meedenken over zinvolle communicatie, de publiciteit verbeteren en zorgen voor heldere teksten, dat is de passie van Yvonne Haaxman, eigenaar van Haaxman Communicatie in Lettele. “Je verwacht dat je website, folder, brief of advertentietekst iets oplevert. Als je geen effect merkt, is dat zonde van de energie en kosten die je er in hebt gestoken. Je kunt het vergelijken met het praten tegen de muur. De boodschap komt niet aan,” legt Yvonne uit. “Vooraf bepalen waarom en voor wie je een tekst schrijft, is essentieel. Een goede tekst heeft een logische opbouw, een duidelijke boodschap en is lekker leesbaar. Dat raakt de lezer en leidt tot een beter resultaat.“

Schat aan kennis en ervaring

Yvonne is communicatieadviseur met al een lange staat van dienst. Na de middelbare school kwam ze via diverse kantoorbaantjes bij de gemeentelijke overheid terecht. De overheidscommunicatie boeide haar in het bijzonder. Ze volgde vier jaar lang in de avonduren de HBO opleiding Journalistiek en Communicatie. “Tropenjaren waren het. Een pittige studie, een baan en een gezin met twee kleine kinderen. Maar het is niet voor niets geweest. Toen ik in 1998 mijn diploma in ontvangst nam, kon ik direct aan de slag als gemeentevoorlichter.” Diverse communicatiefuncties leverde haar een schat aan kennis en ervaring op, zodat ze in 2006 haar eigen communicatiebureau kon beginnen.

In beeld blijven

Haaxman Communicatie houdt zich bezig met communicatieadvies en tekstschrijven. Yvonne vertelt dat ze nog steeds werkt voor gemeenten en waterschappen. “Communiceren over allerlei projecten, nieuwe regelingen en beleidsplannen blijft boeiend. Daarnaast help ik ondernemers met hun communicatiezaken. Een goede website is tegenwoordig een must. Gevonden worden in Google is essentieel, maar de inhoud van de website is evenzo belangrijk. Ook zijn er genoeg andere mogelijkheden om in beeld te komen. Ik merk dat veel ondernemers zelf niet de tijd en kennis hebben om dat op de juiste manier aan te pakken. Daarom adviseer en ondersteun ik ze bij het actueel houden van hun website, het samenstellen van digitale nieuwsbrieven of het zorgen voor media-aandacht.”

Praktisch en persoonlijk

Naast communicatieadvies levert Yvonne veel tekstproducties. Webteksten, folders, artikelen voor nieuwsbrieven en bladen. Niets is te gek.“Soms zijn de opdrachten te omvangrijk of te specifiek om zelf uit te voeren. Dan werk ik samen met diverse ontwerpers en fotografen uit de omgeving. Daarnaast heb ik me met andere tekstschrijvers verenigd in Tekstteam Oost. Zo hebben we vorig jaar in korte tijd samen een herinneringsboek gemaakt over de waterberging Kristalbad in Twente. Het resultaat was fantastisch.” Praktische oplossingen en een persoonlijke aanpak. Dat is de werkwijze van Haaxman Communicatie.

“Zo, was het een duidelijk verhaal? Oordeel zelf. Natuurlijk kunt je me altijd om meer informatie vragen. Ik help ook u graag uw communicatie en publiciteit te verbeteren.”

Haaxman Communicatie

Schotwillemsweg 9 – 7434 PV Lettele

T: 06 -23188513

E: info@haaxmancommunicatie.nl

I: staging2.haaxmancommunicatie.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.