eerste springwedstrijden energy succes

Afgelopen zaterdag nam de jeugd van gymnastiekvereniging Energy Ommen deel aan de Overijsselse kampioenschappen individueel springen, voor het eerst onder de vlag van deze nieuwe vereniging. De dames van de springselectie lieten een goede indruk achter in sporthal de Stobbe in Vroomshoop; ze mochten met maar liefst 14 medailles weer terug naar Ommen.

Voor de trainers was het ochtendprogramma overvol met 17 springers die samen bijna non-stop in actie kwamen. Voor Aimy de Greeff, Anouschka Weideman, Adaya Kwakkel, Ilse Makkinga, Rozanne Mulder, Lisette Veurink, Renske ten Have, en in de middag Esther Douma en Meike Welleweerd was het hun eerste deelname aan individuele wedstrijden. Zij gingen helaas allen zonder prijzen naar huis, maar zijn een ervaring rijker!

In de categorie C-lijn dames jeugd 1 sprongen Danielle Woertink, Nikki Olde Reuver of Briel en Sanne Visser. Op het onderdeel dubbel minitramp kregen we een prachtig podium; Nikki brons, Danielle zilver en Sanne goud! Ook op het onderdeel minitramp was Sanne de sterkste en werd zij eerste.

Een paar jaar ouder, in de categorie C-lijn dames jeugd 3 sprongen Iris Scholman en Carmen Pat. Carmen won brons op het onderdeel tumblingbaan en Iris won brons op het onderdeel dubbel minitramp. Bij het onderdeel minitramp mochten beide dames een medaille halen; Iris werd 4e en Carmen stond op het hoogste podium met een prachtige eerste plaats!

In de categorie B-lijn dames jeugd 1 waren er drie deelnemers uit Ommen. Op een hoger niveau lieten Mirthe de Lange, Marit Bouwman en Kyra Welink moeilijkere, maar nette sprongen zien. Helaas bleek de competitie op dit niveau te sterk om in de prijzen te vallen.

Op het hoogste niveau, de A-lijn, namen Silke de Witte en Tamar Martens deel. Tamar mocht twee maal naar voren; zij werd 4e op het onderdeel minitramp en werd op het hoogste niveau Overijssels kampioene op het onderdeel dubbel minitramp!

In het middagprogramma was er een kleiner aantal springers uit Ommen. Maaike van Munster kwam uit in de categorie B-lijn dames jeugd 4. Met een aantal prachtige sprongen en sprongseries deed Maaike goed mee op dit niveau, maar de competitie bleek ook hier te sterk.

Chantal Kremer mocht op het hoogste niveau mee doen. In de A-lijn kwam zij uit op alle onderdelen. Een maal mocht zij een medaille halen, namelijk een zilveren plak op het onderdeel minitramp.

Anouk Meilink mocht vandaag met het meeste eremetaal naar huis. In de categorie C-lijn dames jeugd 3 werd zij 3e op tumblingbaan. Twee maal was zij de sterkste in dit deelnemersveld. Ze won goud op de onderdelen minitramp en dubbele minitramp.

Trainers Jolinda Bokhorst-Rompelman, Maikel van Faassen en Eline Tempelman zijn trots op het resultaat van hun deelnemers en Energy Ommen is ernorm trots op een zeer geslaagde wedstrijddag met veel prijzen en geweldige sprongen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.