een reis om de wereld bij koos

Het is aftellen tot de zomervakantie. Een geweldige periode boordevol vrije tijd en speelplezier! Juist dan is het plezierig als de opvang van je kind goed geregeld is. Daarbij is een bijbehorend vakantiegevoel natuurlijk wel zo prettig. KOOS biedt dit jaar daarom een extra uitdagend programma aan tijdens de Zomer BSO: Een reis om de wereld in vijf weken.

Elke week staat daarbij een ander land of continent centraal onder andere Scandinavië, China, Afrika, Italië, Amerika en Nederland. Volgens clustermanager Inge Tijdhof wordt daarbij niet alleen gefocust op leuke knutselwerkjes. ,,We doen tijdens de zomerperiode bij de opvang altijd al veel maar we gaan het dit jaar echt anders aanpakken. Bijzonder, met veel grappige en spannende activiteiten.” Volgens Inge is er veel aandacht voor beweging, cultuur, voeding, misschien wat taalontwikkeling. ,,We kijken bovendien per landthema steeds naar welke spelletjes ze in dat land doen. Wat voor muziek is er? Wat eten ze daar zoal? We willen er al met al een lekker actieve vakantieperiode van maken.”

Klimwand bij locatie Ivoor

En daarnaast gaat KOOS vijf weken lang één dag in de week naar de locatie Ivoor in Raalte waar de bso-kinderen een dag heerlijk vol met (buiten) activiteiten gaan beleven. De prachtige locatie Ivoor leent zich door de grote speelruimte bij uitstek voor een uitdagend programma. In de eerste week komt er een heus opblaasbaar klimwand waar de kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren. De vijf dagen dat de bso kinderen naar Ivoor gaan zijn donderdag 10 juli met thema Scandinavië, dinsdag 15 juli met thema China, maandag 21 juli met thema Afrika, donderdag 31 juli met thema Amerika en dinsdag 5 augustus met thema Italië.

De kinderen worden met de bus opgehaald tussen 10.00 uur en 10.30 uur en het programma begint om 11.00 uur. Natuurlijk gaan de vaste pedagogisch medewerkers mee van de locatie. Vanaf 16.00 uur gaan de bussen weer terug richting de eigen locaties. Meer informatie wordt op de buitenschoolse opvang locaties gegeven. “Heb je als ouders een leuk idee voor een activiteit van één van de landen laat het KOOS weten”. De locatie van Ivoor is te vinden aan de Raarhoeksweg 34c in Raalte. Meer informatie over KOOS is te vinden op staging2.kinderopvangkoos.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.