eagles huurt ajax keeper van der hart

Mickey van der Hart is de nieuwe keeper van Go Ahead Eagles. De derde doelman van Ajax wordt door de Deventenaren voor één siezoen gehuurd om de naar FC Kopenhagen vertrokken Stephan Andersen te vervangen.

Van der Hart keepte afgelopen seizoen 29 duels bij Jong Ajax in de Jupiler League. Vanaf aanstaande vrijdag is hij 20 jaar.

Trainer Foeke Booy is blij met de komst van Van der Hart, die samen met Erik Cummins het keepersgilde in de Adelaarshorst gaat vormen. “We wilden ook graag ervaring halen, maar dan moet de mogelijkheid er wél zijn, het wel haalbaar blijken. Voor de rest voldoet Mickey volledig aan ons profiel. Hij past perfect in ons systeem, heeft een goede uitstraling, talent, lengte, is Nederlands en kan zeer goed meevoetballen, zowel rechts als links heeft hij een uitstekende trap in zijn benen. Hij zit niet voor niks bij Jong Oranje en het is niet voor niks dat Ajax zijn contract heeft opengebroken cq verlengd. Ik denk dat hij de beste keeper van zijn generatie is. Daarnaast heeft Mickey al twee jaar getraind bij het eerste elftal van Ajax, dus op hoog niveau. En hij heeft ervaring opgedaan met Jong Ajax in de Eerste Divisie. Je moet hem zien zoals Nick Marsman het ook heeft gedaan bij FC Twente en daar eerste keeper is geworden.”

Booy zag Van der Hart laatst nog spelen bij Jong Oranje en was onder de indruk: “Dat deed hij voortreffelijk. Precies wat we bij Go Ahead graag willen zien. We waren als staf unaniem in ons positieve oordeel over Mickey. We hadden hem al eerder, in de winterstop van vorig seizoen, op de korrel, maar toen kwam ineens Andersen er tussendoor als grote kans. Stephan was voor ons de uitzondering, met al zijn routine. Want eigenlijk wilden we toen ook een Nederlandse keeper.”

Wat Booy erg aanspreekt in Van der Hart, die vanaf 2011 uitkomt voor de jeugdteams van Oranje en 29 oktober 2013 zijn officiële debuut voor Ajax in de KNVB Beker wedstrijd tegen ASWH maakte, is zijn ambitie en houding. “Ik houd van jongens die het lef hebben bij Go Ahead zich te willen laten zien en die het belang van de club dondersgoed kennen. Dat zal ook komend seizoen zijn: erin blijven. Nou, daar loopt hij niet voor weg, daar gaat hij voor. En wij geven hem graag de ruimte het te laten zien.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.