Home / archiefcentraal / e rally olst een geweldige ervaring

e rally olst een geweldige ervaring

Op tweede Pinksterdag (vandaag) werd de E-Rally verreden in Olst-Wijhe. Belangstellenden konden proefritten maken met verschillende elektrische voertuigen. Op initiatief van Platform Duurzaam Olst-Wijhe kwam het Elektrisch Vervoer Centrum langs met elektrische auto’s, scooters en fietsen waarmee iedereen testritten kon maken.

In het bijgevoegde album zie je een reportage van het elektrisch rijden. De Burgermeester van Olst-Wijhe, Ton Strien, vond het een verrassende kennismaking. ‘Je moet je wel even anders focussen met zo’n een auto. Het rijden is anders maar dat went snel.’ Zelf had de burgermeester het genoegen om in een fiat 500 een ritje te maken. ‘Op de dijk had je even het gevoel dat je in een vliegtuig zat als je het gaspedaal intrapte. Het is een leuke auto en hij rijdt ongeveer 200 km. Daarna moet je wel even weer 9 uur opladen voordat je dat er weer mee kunt rijden.’

De man van BMW Nederland vertelde wel dat elektrisch rijden in opkomst is, maar dat het vooral is weggelegd voor mensen met woon-werkverkeer. Ook met de BMW rijdt je krap aan 160 km daarna minimaal 9 uur opladen.

De E-Rally was een geslaagde dag waar veel bezoekers een geweldige ervaring hebben opgedaan. De toekomst zal uitwijzen of dit het ‘nieuwe rijden’ wordt.

Lees ook

De Lemeler begraafplaats is weer up-to-date

LEMELE – De in september vorig jaar gestarte renovatie van de bijzondere begraafplaats in Lemele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.