dertien appartementen in oud gemeentehuis

In het oude gemeentehuis in het centrum van Heino komen dertien huurappartementen. De plannen voor zijn woensdagavond gepresenteerd. Met de presentatie lijkt er eindelijk schot in de aanpak van het verpauperde gebouw te komen. Het oude gemeentehuis is veel Heinoërs een doorn in het oog.

Het plan is om het gebouw casco te behouden, maar wel volledig te strippen. Ieder appartement krijgt twee slaapkamers, een appartement krijgt er zelfs drie. De appartementen variëren in grootte van 85 vierkante meter tot 105 vierkante meter.

Op de begane grond komen zeven appartementen en een gezamenlijke fietsenberging. De eerste verdieping krijgt zes appartementen en een gezamenlijk dakterras. De kelder wordt gebruikt om bergingen in te situeren.

Naast de aanpak van het gemeentehuis, krijgt ook het plein voor het gebouw een oppepper. Er wordt een soort van brink gecreëerd.

De plannen worden in 2014 voorgelegd aan de gemeenteraad. Als die budget vrijmaakt voor aanpak, kan de bouw op zijn vroegst in het tweede kwartaal van 2015 beginnen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.