demonstratiedag fendt en lely

Op 19 juni wordt een demonstratiedag gegeven met als thema: ‘Efficiënte ruwvoederwinning’. Schaalvergroting en het einde van de melk quotum maken het efficiënt winnen van goed ruwvoer steeds belangrijker. Op meer dan 10 ha. weiland in Twente zullen meer dan 15 Fendt tractoren en Lely machines (live) demonstreren hoe ze een maximale capaciteit en de hoogste kwaliteit ruwvoeder winnen met minimale verliezen! De dag wordt georganiseerd door 4 mechanisatiebedrijven met dealerschappen van Fendt en Lely: Mechanisatie Mariënberg, Mechanisatie Lochem, Mechanisatie Raalte en Landbouwmechanisatie Niemeijer.

Het belang van efficiënte ruwvoerderwinning

In de huidige markt wordt het efficiënt winnen van ruwvoer steeds belangrijker. Deze ontwikkeling hangt samen met de steeds verder gaande schaalvergroting met het einde van de melk quotum in zicht. Melkveehouders hebben steeds meer capaciteit nodig, terwijl tegelijkertijd de kostprijs steeds belangrijker wordt. De kwaliteit van ruwvoer is hierin de meest bepalende factor, het melkveerantsoen bestaat immers voor 70% uit ruwvoer! Hetzelfde geldt voor loonwerkers die grotere stukken land op afstand moeten bewerken en een afname zien van het aantal opdrachtgevers. De juiste techniek om grote hoeveelheden schoon ruwvoeder winnen is daarmee essentieel voor zowel veehouders en loonwerkers.

Wat kunt u verwachten van deze demonstratie dag?

Op ruim 10 hectare weiland worden in 2 dagdelen diverse demonstraties gegeven. De demonstraties worden begeleidt door presentaties van vertegenwoordigers van Fendt en Lely. Tevens is er ruime gelegenheid de vertegenwoordigers en dealers van Lely en Fendt vragen te stellen over efficiënte ruwvoerderwinning met machines en tractoren. Daarnaast wordt er ook extra aandacht geschonken aan het optimaal conserveren van graskuil. Ook is deze dag uiteraard een uitgelezen gelegenheid om uw collega’s te ontmoeten, ervaringen en kennis uit te wisselen en bij te praten.

De demonstratiedag vindt plaats op donderdag 19 juni in Bornebroek, Twente. Adres: Doodsdwarsweg 3, 7627 NM, Bornebroek. Demonstraties: 14:00-16:00 / 19:00-21:00.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.