de rietkraag raalte winnaar be cool

De leerlingen van groep 8 van de Rietkraag in Raalte zijn winnaar geworden van de Be Cool-wedstrijd in de gemeente Raalte. De wedstrijd maakt deel uit van het project Op tijd voorbereid dat leerlingen van de basisschool wijst op de risico’s van alcohol en tabak.

Het digitale project Op tijd voorbereid bestaat uit een aantal onderdelen waarvan Be Cool er één is. De leerlingen zijn redactieleden van het blad Be Cool en reageren op een ingezonden brief over een lastige situatie met betrekking tot alcohol of roken. Iedere deelnemende klas aan Op tijd voorbereid is in de gelegenheid gesteld het beste advies in te sturen voor de wedstrijd.

Leerlingen van groep 8 van de Rietkraag hebben allemaal hun reactie op de brieven bedacht, waarna de klas de beste brief opstuurde. Met name het advies om jezelf te zijn en te blijven zodat je makkelijker nee kunt zeggen, vond de jury heel bruikbaar en goed passen bij de belevingswereld van leerlingen in groep 8. Centraal in het antwoord stond dat vrienden het maar moeten accepteren als je ‘nee’ zegt.

De winnende klas heeft woensdag de eerste prijs in de vorm van een taart ontvangen. Tijdens de prijsuitreiking hebben de leerlingen ook nog een demonstratie van een rookrobot gezien. Duidelijk werd hoeveel teer er in één sigaret zit. Tevens hebben zij kunnen ervaren hoe het voelt om dronken te zijn door middel van “alcoholbrillen”. Met deze brillen op hebben de leerlingen een parcours afgelegd en kwamen ze al snel tot de conclusie dat alcohol een slechte invloed heeft op visuele waarnemingen en de lichaamscoördinatie.

Leerlingen van groep 8 van de basisschool komen met het digitale project Op tijd voorbereid meer te weten over de risico’s van alcohol en roken en worden bewust gemaakt van hun houding ten opzichte van alcohol en roken. De leerlingen oefenen samen in het ‘Nee’ zeggen tegen genotmiddelen. Tactus is voor het achtste jaar binnen haar regio actief met Op tijd voorbereid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.