Home / archiefcentraal / de peperhof start met bibliotheek op school

de peperhof start met bibliotheek op school

Jantien Blankhorst, directeur van o.b.s. de Peperhof in Wijhe en Frederique Westera, directeur van de Bibliotheek Olst-Wijhe hebben een samenwerkingsovereenkomst voor het leesbevorderingsprogramma ‘de Bibliotheek op school’ getekend.

Het motto van de school is: “De Peperhof wil leren voor het leven door veel te lezen”. Hier werken ze ook al een tijd aan. Door van start te gaan met de Bibliotheek op School en daarin samen te werken met de bibliotheek zal de leesbevordering op de Peperhof nog meer benadrukt worden.

Het landelijk programma van ‘de Bibliotheek op school’ is een strategische aanpak die het plezier in lezen vergroot en de leesvaardigheid van kinderen meetbaar verbetert. Bibliotheek en school trekken samen op en het leesplan staat centraal. De Bibliotheek verzorgt een cursus Leesbevordering voor leerkrachten, de schoolbibliotheek wordt verbeterd, er worden nieuwe werkvormen ingezet en activiteiten georganiseerd.

Lees ook

Gemeente Raalte helpt schulden zo snel mogelijk aan te pakken

RAALTE – De gemeente Raalte gaat samenwerken met meer partijen om zo snel mogelijk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.