de midzomerboom blijft feestelijk centraal

Bij het Midzomerfeest hoort – naar Scandinavisch gebruik – een midzomerboom. Die boom staat al dertig jaar op het centrum van het feestterrein en dat zal niet veranderen. Wat in de loop van de jaren wel is veranderd, is het opzetten van de boom.

Het gevaarte van twintig meter hoog recht overeind zetten is best een secuur klusje. Dat is ieder jaar goed gegaan. Maar met al dat publiek erbij, stel dat het een keer fout zou gaan. Dat de boom omvalt tijdens het plaatsen. Daarom is enige jaren geleden besloten de boom vooraf neer te zetten en de officiële opening te koppelen aan het versieren van de boom, het aansteken van het midzomervuur en een woordje van de vöarzitter.

Evengoed is het ieder jaar een ander buurtschap van Mariënheem dat de boom naar centraal naar het feestterrein brengt. Dit jaar is dat Mariënheem 1, dat is in Mariënheemse ogen een buurtschap, maar eigenlijk is het een woonwijk, ‘de Essenbreese kaante van ‘t sleutie’ zoals de Mariënhemers onder mekare zeggen.

Direct na de officiële opening begint het eerste Mariënheemse schuttersfeest en staan de CCR Tribute Band en 30 Euro Live al te trappelen voor optredens in de feesttent.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.