coalitie raalte zet mes in sport

“Het Hoofdlijnenakkoord van Gemeentebelangen en CDA belooft niet veel goeds voor de sportsector. Er wordt andermaal flink bezuinigd op zowel de sportstimulering als op zwembad De Tippe,” stelt VVD. “Nadat in de afgelopen periode al voor ruim 400 duizend euro uit de sportbegroting werd gesneden gaat daar de komende vier jaar nog eens circa 250 duizend euro extra van af. In het budget voor Sportstimulering wordt ruim 137 euro gesneden.”

“En verder wordt er ruim 100 duizend afgehaald van ‘verlaging kosten zwemaccommodaties’. Het zou daarbij gaan om zowel Tijenraan als de Tippe, maar uit de achterliggende gegevens komt de bezuiniging vrijwel alleen neer op De Tippe. De bezetting van de kassa en het toezicht moet gedaan worden door vrijwilligers.”

Voor de VVD-fractie zijn deze nieuwe aanslagen op het sportbudget onbegrijpelijk. “Deze coalitie heeft duidelijk niets met sport. Het sociaal-cultureel werk en de hele culturele hoek wordt ontzien als het gaat om bezuinigingen, omdat ze, zo wordt gesteld, de afgelopen periode al veel hebben moeten inleveren. Geldt dat dan niet voor de sport?”.

“GB en CDA willen wel starten met een medezeggenschapstructuur voor de sportclubs: je kunt je afvragen of dat wel zoveel zin heeft, als je alleen maar mag meepraten over de afbraak het sportbeleid.”

De VVD heeft de afgelopen jaren al meerdere keren gepleit voor een sportraad, “waarin natuurlijk óók gesproken moet worden over besparingen, maar dan om budget vrij te spelen voor nieuwe investeringen en in sportstimulering. Niet om gaten in de begroting dicht te lopen.”

Eerder al is de optie om De Tippe met meer vrijwilligers te draaien besproken met (en afgewezen door) de Stichting Vrienden van De Tippe. Naar verwachting wordt het nieuwe coalitieakkoord op maandag 10 juni vastgesteld. De bezuinigingen zijn onderdeel van een totaalpakket van ruim 3,3 miljoen aan bezuinigingen, die later deze maand verder besproken zullen worden. De VVD heeft al aangegeven niet met dit pakket te zullen instemmen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.