cda wil verruiming regels asbestsubsidie

De CDA-Statenfractie wil een aanpassing van de huidige landelijke regeling Asbest eraf, zonnepanelen erop. In de commissievergadering van mei heeft Statenlid Rob Engbers namens de CDA-Statenfractie hier bij Geduteerde Staten om gevraagd.

Het CDA wil dat de subsidie voor het verwijderen van asbest wordt verhoogd en dat het mogelijk wordt om ook schuren van niet-agrariërs onder de regeling te laten vallen. Asbest moet zo snel mogelijk van de schuren af, zodat de risico’s voor de volksgezondheid afnemen. Door zonnepanelen terug te plaatsen wordt tegelijkertijd meer duurzame energie opgewekt in de provincie. Dit is ook nog eens goed voor de werkgelegenheid voor installatiebedrijven en drukt de energiekosten voor de ondernemers.

De succesvolle Overijsselse regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’, is ingesteld na een oproep van CDA-Statenlid Jan Evering. De huidige landelijke regeling naar voorbeeld van Overijssel kent een lager subsidiebedrag en een beperktere doelgroep. Op 2 december 2013 heeft het CDA al via schriftelijke vragen aandacht gevraagd voor het achterblijven van resultaat van de landelijke regeling en aangedrongen op actie.

Naast de landelijke en provinciale subsidie voor asbestverwijdering van daken van bedrijfspanden die eerder deze week bekend werd gemaakt, kan er door de aanpassing en verruiming ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ nog eerder resultaat behaald worden voor een verbetering van de volksgezondheid en meer duurzame energie in de provincie Overijssel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.