bouwmensen zoekt schoolverlaters

Geen dag hetzelfde werk, de vrijheid van het lekker buiten werken en zien wat je handen maken spreekt jongeren het meest aan in de bouw. De werkomstandigheden zijn de laatste jaren enorm verbeterd door het gebruik van machines en dat maakt werken in de bouw aantrekkelijk.

De bouwproductie trekt weer aan en de vraag naar jong technisch personeel neemt toe. Op de Technicampus in Deventer is dat te merken. De verwachting is dat op korte termijn er een tekort zal ontstaan van goed opgeleid en breed inzetbaar personeel in technische beroepen.

Dagelijks wordt er hard gewerkt op de Technicampus in Deventer om leerlingen de kneepjes van het vak bij te brengen. Er is een grote hal ingericht met machines en materialen waarmee jongeren aan de slag kunnen. Docenten van Aventus verzorgen de theorielessen. Zodra een leerling voldoende vakvaardig is in bijvoorbeeld het timmeren, kan hij drie of vier dagen gaan werken bij een bouwbedrijf in de regio en een of twee dagen per week naar school. Bij Bouwmensen zorgen ze voor maatwerk. De ene leerling is gebaat bij werken bij de aannemer, de ander functioneert beter in een wat schoolse omgeving!

BouwBasic is een bekende naam in de regio. Om meer uitstraling en herkenbaarheid te krijgen is sinds januari aansluiting gezocht bij de landelijke corporatie Bouwmensen. Bouwmensen is dus de nieuwe naam van het opleidingsbedrijf BouwBasic voor de regio’s Deventer, Raalte en Zuthpen. Bouwmensen staat voor goed opleiden. Dat er goed wordt opgeleid blijkt wel uit de deelname van Heetenaar Stefan Heerink aan de Euroskills, een grote beroepenwedstrijd, welke in oktober in het Franse Lille wordt gehouden.

Stefan neemt dan deel op het onderdeel Carpentry ( Bouwtimmeren) en gaat daar samen met Jasper Luft uit Bruinehaar de strijd aan met toppers uit bijna alle Europese landen. Stefan volgt een BBL 3 opleiding allround timmeren en is daarvoor in de dagelijkse praktijk werkzaam bij bouwbedrijf Vosman in Raalte.

Voor diegene die meer willen weten over een bouwopleiding is er woensdag 4 juni tussen 16.00 uur en 19.30 uur een informatiemarkt op de Technicampus aan de Schonenvaardersstraat 6. Er zijn docenten en voorlichters aanwezig om je te informeren over de diverse opleidingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.