bissinghcrossers in actie tijdens pinksterdagen

Voor fietscrossend Nederland staat het pinksterweekend altijd in het teken van het Nederlands Kampioenschap van de NFF. Maar liefst 21 Bissinghcrossers hadden zich weten te plaatsen voor dit evenement. De cruisers (dames en heren) en de rijders tot en met 9 jaar moesten zich op zaterdag als eerste bewijzen. En dat deden ze niet onverdienstelijk. Maar liefst 7 finale plaatsen werden er gedurende de dag in de wacht gesleept.

Huub Spliethof verdedigde bij de jongens 8 jaar zijn nationale titel. Helaas slipte hij bij de start iets weg en had daardoor niet de ideale uitgangspositie in de eerste bocht. In de tweede positie moest hij dus op jacht naar de koploper. Hij maakte het nog erg spannend maar kwam uiteindelijk toch een paar centimeter te kort en moest dit jaar dus genoegen nemen met het zilver. Helaas bleef het zaterdag bij deze ene podiumplek, want de beide cruiser dames Danielle Gohl (dames cruisers 31+) en Cencia Waaijenberg (dames cruisers t/m 30) wisten hun derde plek niet tot de finish vast te houden. Zij stonden op de oneervolle vierde plek naast het podium. Erik Katoele en Raimund van Oenen moesten onder andere tegen elkaar strijden bij de cruisers 45 jaar en ouder. Ook Erik eindigde net naast het podium, voor Raimund, die vijfde werd. Sophie Lennips (meisjes 8/9) en Michiel Bark (cruisers 31-44) werden respectievelijk 6e en 7e.

Op maandag was het de beurt aan crossers van 10 jaar en ouder. Helaas wist alleen Nick Geerling deze dag de finale te bereiken. Maar dat was wel meteen een van de mooiste finales van het weekend. Hij kwam wat traag uit de startblokken, maar liet een knap staatje stuurmanskunst zien in de eerste bocht. Vervolgens bouwde hij zijn voorsprong alleen maar verder uit. Met een paar mooie showsprongen reed hij de rest van de baan uit en werd overtuigend Nederland Kampioen.

Tijd om uit te rusten van dit weekend hebben de rijders van de Bissinghcrossers echter niet. Op zaterdag 21 juni zal namelijk in Nuland het Nederlands Club Kampioenschap verreden worden. Er wordt dus nog even hard getraind om te proberen deze belangrijkste titel voor clubs in de wacht te slepen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.