bibliotheek op school ook op brede school raalte

Wim Finkers, directeur Brede School Raalte Dorp en Frederique Westera, directeur de Bibliotheek Raalte tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor het leesbevorderingsprogramma ‘de Bibliotheek op school’. Brede School Raalte Dorp gaat intensief samenwerken met de Bibliotheek Raalte om ervoor te zorgen dat de leerlingen meer plezier krijgen in lezen.

Voor een groeiend aantal kinderen is lezen geen vanzelfsprekende bezigheid meer. Maar kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en worden aantoonbaar beter in taal. Voor de Brede School Raalte Dorp wordt een nieuw schoolgebouw gerealiseerd aan de Oude Molenweg. Binnen kleine groepen wil de school vanuit een breed aanbod ‘ontwikkelingsgericht’ met kinderen werken aan onderwijs ‘op maat’. Het project ‘Bibliotheek op school’ past naadloos in deze werkwijze.

Het landelijk programma ‘de Bibliotheek op school’ is een strategische aanpak die het plezier in lezen vergroot en de leesvaardigheid van kinderen meetbaar verbetert. Bibliotheek en school trekken samen op en het leesplan staat centraal. De Bibliotheek verzorgt een cursus Leesbevordering voor leerkrachten, de schoolbibliotheek wordt verbeterd, er worden nieuwe werkvormen ingezet en activiteiten georganiseerd. Alles met het doel om het leesplezier te vergroten.

En dat is nodig, want 1 op de 10 Nederlanders is laaggeletterd. En maar liefst 25 procent van de basisschoolleerlingen verlaat de school met een taalachterstand van 2,5 jaar. De remedie is: leeskilometers maken. Met 15 minuten vrij lezen per dag leest een kind 1 miljoen woorden per jaar en groeit de woordenschat met 1000 woorden per jaar. Wanneer kinderen plezier krijgen in lezen gaan ze meer lezen, worden ze er beter in en kunnen ze beter leren en participeren in de maatschappij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.