Home / archiefcentraal / bezoek tuinen tijdens groei en bloei

bezoek tuinen tijdens groei en bloei

De afdeling Salland van Groei & Bloei organiseert zaterdag 21 en zondag 22 juni 2014 haar open tuindagen. Tijdens deze dagen worden zestien particuliere tuinen, een vlindertuin, een moestuincomplex en een kruidentuin van 10.00 tot 17.00 uur opengesteld voor het publiek. De deelnemende tuinen liggen in Heino, Raalte, Lemelerveld, Laag-Zuthem, Lierderholthuis en in Elshof.

Het belangrijkste selectiecriterium voor deelname is de creativiteit die in de tuin is verwerkt. Het moet interessant zijn voor de leek, maar ook voor de echte liefhebber. De grootte is daarbij van ondergeschikt belang. Er zitten ook kleinere tuinen van circa tweehonderd vierkante meter bij.

Echte tuinliefhebbers kijken naar kleur en de bijzondere vaste planten. Die maken er doorgaans geen bont geheel van, maar passen enkele kleuren op creatieve wijze toe. Vaak zorgen ze ervoor dat er gedurende het hele seizoen planten in bloei staan. Je begint met de bollen en je eindigt met planten en struiken in bijzondere herfst tinten.

De deelnemers van de Open Tuindagen hebben vooral lol aan het tuinieren, maar pretenderen zeker geen experts te zijn op tuingebied. Dat is ook niet de bedoeling, zij vinden het leuk om de bezoekers iets van hun hobby te laten zien en waar mogelijk ervaring en enthousiasme met elkaar te delen.

De openstelling van de tuinen is bedoeld voor mensen, die zelf plezier beleven aan tuinieren en graag eens bij een ander willen “binnenkijken”. Iedere tuin heeft zijn eigen charme. Bezoekers zullen zien dat de tuinen ook heel divers zijn. De deelnemerslijst en de beschrijving van de tuinen zijn van de website van Groei & Bloei afd. Salland te downloaden: www.salland.groei.nl.

Flyers waarop de deelnemers en de route staan vermeld zijn verkrijgbaar bij: Dorpshuus Heino, Hoveniersbedrijf v.d. Vechte Heino, Camping Heino, Tuincentrum GroenRijk Raalte en Tuin Ton Alfrink in Lemelerveld.

Er kunnen overigens geen huisdieren en kleine kinderen worden toegelaten tot de tuinen.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.