beweegroute onder veel belangstelling geopend

Aan belangstelling geen gebrek tijdens de opening van de kinderbeweegroute in Drostenkamp in Raalte. Naar schatting 200 leerlingen van basisscholen woonden de opening woensdagmiddag bij.

De ‘kidsbeweegroute Drostenkamp’, een initiatief van Magda Mali-Mous heeft in 2013 de tweede prijs gewonnen van de Raalte Gezond Verkiezing en is beloond met 2500 euro door de gemeente Raalte. De route van ruim één km bestaat uit twaalf leuke bordjes met beweegopdrachten zodat kinderen tot 10 jaar worden geprikkeld om te bewegen. De bordjes zijn ontworpen samen met een kidsdelegatie van 4 kinderen en ontwerpbureau Lood.

Doel van de route is niet alleen het Drostenkamp aantrekkelijker maken voor gezinnen met jongere kinderen, maar ook voor beweegprojecten van basisscholen, sportverenigingen en buitenschoolse opvang. Daarnaast worden de palen geplaatst om de 100 meter. Dat vormt een goede markering voor hardlopers, gymnastiekleerlingen en atletiekgroepen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.