belgen genoten van aspergeweekend

Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Antwerpen en Vakantiesalon in Mechelen kregen Belgische beursbezoekers een uitnodiging om van 13 t/m 15 juni naar Salland te komen voor een geheel verzorgd aspergeweekend. De actie maakte deel uit van de campagne ‘Salland Aspergeland’. De Belgische gasten waren onder de indruk van de regio Salland. Met name over de gastvrijheid en over de kwaliteit van het fiets- en wandelnetwerk waren ze te spreken.

Vrijdag 13 juni ontving Hotel/Restaurant De Zwaan in Raalte de Belgische gasten. ‘Wij zijn meerdere keren in Nederland geweest, maar nog nooit eerder naar de regio Salland. Op de heenreis hebben wij een uitstapje gemaakt naar de Sallandse Heuvelrug, geweldig!’, aldus een van de gasten.

Zaterdagochtend 14 juni verwelkomden Burgemeester Piet Zoon (Raalte) en Thea Huisman (Merkleider Salland Marketing) de Belgische gasten en vertelden ze over het vrijetijdsaanbod van Salland. Hierna heeft de groep per fiets een bezoek bracht aan aspergeteler De Weerd in Raalte. Aspergeteler Jeroen de Weerd vertelde over de aspergeteelt.

Daarna ging iedereen zijn eigen weg in Salland: sommige gasten vertrokken voor een bezoek aan de Hanzestad Deventer, anderen voor een wandeling naar het Boetelerveld, de Smaakfietsroute Raalte werd gefietst en ook Maatjesdag in het centrum van Raalte werd bezocht.

Zaterdagavond genoten de Belgische gasten van een aspergediner bij Hotel/Restaurant De Zwaan of Restaurant de Bagatelle of Restaurant de Veldhoek in de gemeente Raalte. Burgemeester Piet Zoon was tafelheer die avond en pendelde voor het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht tussen de drie locaties.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.