als je pest doe het dan goed

Pesten zal nooit helemaal weg gaan en een wereld zonder pesten bestaat niet. Van pesten word je hard, tenminste, als je het op een verantwoorde manier doet. Dit is de insteek van een nieuwe cursus die aangeboden wordt door een groep die bestaat uit 4 studenten. ‘’

Als mensen willen pesten dan kunnen we op zijn minst aanduiden waar de grens ligt’’ aldus een woordvoerder. De cursus is in het leven geroepen omdat tegenwoordig pesten steeds vaker in de media is. Vanaf volgend jaar wordt het zelfs verplicht voor basisscholen om een anti-pestprogramma in te voeren. De cursus ‘Hoe moet je verantwoord pesten?’ zou dit soort cursussen onnodig moeten maken.

Normaliter wordt de aandacht vooral gevestigd op degene die gepest wordt. De zogeheten pester wordt altijd afgeschilderd als de slechterik en vervolgens hoor je hier vrijwel niets meer over. Het verhaal wordt enkel vanuit de slachtoffer verteld. ‘’Wij willen doormiddel van onze cursus de aandacht vestigen op de pester in kwestie want ook zij hebben een verhaal.’’

Tijdens deze cursus spelen we scènes na en zoeken we de grenzen op, dit zal voor iedereen anders zijn. Het is zo dat de groep studenten niet achter pesten staat zoals dat vandaag de dag gebeurd. ‘’Het is niet dat we willen dat iedereen gaat pesten maar dat men bewust is als je pest tot hoever je kan gaan’’. Door de oorzaak, het pesten zelf, aan te pakken in plaats van het gevolg zal er sneller ook echt iets veranderen.

De cursus bestaat uit verschillende levels:

– Basisschool pesten

– Middel bare school pesten met een verdieping op cyberpesten.

– Pesten op het werk

‘’We hebben al enkele try-outs gehouden, deze vielen erg goed in de smaak. Voornamelijk kwamen hier de wat oudere middelbare school studenten en studenten uit hoger onderwijs op af.’’ Het is de bedoeling dat zowel mensen die pesten als de gepeste hier op af zullen komen want zo zal het voor iedereen makkelijker zijn om, om te gaan met pesten vandaag de dag ‘’We beginnen met deze cursus in Leeuwarden. Merken we dat er meer aanvraag zal zijn zullen we zeker de cursus vaker gaan houden’’.

‘Hoe moet je verantwoord pesten?’ zal op 18 juni gehouden worden op Achter de Hoven 23 te Leeuwarden. Wil je je nog inschrijven kan dat door te mailen naar verantwoordpesten@gmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.