adoptiekalfje voor brazilie bij boeren spelen

Melkveehouderij Hof den Hengforden had de primeur van Nederland. Daar werd de allereerste Boeren Spelen georganiseerd op de Nationale Buitenspeeldag. De St. Jozefschool vertegenwoordigde Brazilië. Zij gingen er vandoor met de echte kampioensbeker en de prijs waar het allemaal om draaide: het adoptiekalfje.

Startschot met hooivork

Burgemeester Ton Strien gaf op originele wijze het startschot. Hij gooide met de hooivork in het hooi en daarmee was de spannende strijd begonnen. De burgemeester van Olst Wijhe was erg enthousiast dat hij de eerste Boeren Spelen mocht openen; “Ik zie de Boeren Spelen als een goed initiatief. De kinderen kunnen zo spelenderwijs leren over het boeren leven.”

Actievelingen

Karin van der Toorn, mede-eigenaar van Hof den Hengforden en initiatiefnemer van de Boeren Spelen, is erg blij met hoe de dag is verlopen. “We hadden niet alleen prachtig weer, maar ook zijn we er zeker in geslaagd om kinderen wat te leren over de herkomst van voedsel en wat de rol van een agrariër daarin is”, aldus Karin.

Door het onder anderen organiseren van de Boeren Spelen wil Hof den Hengforden op een eerlijke en transparante manier het leven op een boerderij laten zien. Karin en haar man Mark zijn niet de enige agrariërs die dat belangrijk vinden. Samen met nog zeven mede-agrariërs en studenten van de Minor PR en Mediarelaties van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, heeft ze alles tot in de puntjes kunnen regelen. Hierdoor is de Boeren Spelen 2014 een groot succes geworden.

Nek aan nek race

De Boeren Spelen bestond uit: kruiwagen racen, melkflessen vullen, estafette lopen over hooibalen, pittige vragen tijdens de boerenquiz en als finale spel werd er een potje boerenvoetbal gespeeld. Basisschool St. Jozefschool uit Wijhe kon zich als grote winnaar benoemen. Zij speelde als het altijd gevaarlijke Brazilië tegen basisschool De Bongerd uit Wijhe die ons eigen Nederland vertegenwoordigde.

#Melfie

Niet alleen de spellen waren een groot succes. Tijdens de lunch mochten de kinderen met een heuse melksnor op de foto. Alle kinderen gingen enthousiast met een witte bovenlip voor de camera. Bekijk de foto’s op Twitter en plaats ook jouw eigen #melfie om te laten zien hoeveel jij van zuivel houdt.

Een dag vol vrijwilligers

Deze dag had niet kunnen plaatsvinden zonder de vrijwilligers en sponsors. De organisatie wil daarom: LTO Noord – Salland, FrieslandCampina, textieldrukkerij Promolet, Bakkerij Fuite, Koekbakkerij Nanning, Fruitteeltbedrijf Van Vilsteren (Olst), Bloemenzaak Natural Wishes, Wakkere Boerinnen, film editor Niels Nibbeling en freelance fotografe Margriet Karstenberg bedanken.

Foto’s zijn te zien op de Facebookpagina: https://staging2.facebook.com/loeigoeiekoeien?fref=ts.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.