22 sollicitaties naar burgemeestersfunctie

Veertien kandidaten hebben of hadden een functie in het openbaar bestuur, acht sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. Acht sollicitanten zijn lid van het CDA, twee van D66, een van een lokale partij, twee van GroenLinks, een van de PvdA, zes van de VVD en twee kandidaten zijn niet aangesloten bij een politieke partij.

De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van gesprekken. Daarna zal de commissaris van de Koning met het door de gemeenteraad vastgestelde profiel een selectie van kandidaten aan de vertrouwenscommissie voorleggen.

Die commissie kan vervolgens aan het werk. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Raalte bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. Dat zal komend najaar gebeuren.

De procedure is erop gericht dat Raalte op 1 december een nieuwe burgemeester heeft. Dan gaat Zoon namelijk met pensioen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.