zorgeloos zwemmen met de zwemwater app

Het officiële zwemseizoen is van start gegaan. De kans op zonnig en droog weer stijgt en veel mensen zoeken verkoeling in en aan het water. Maar welke zwemplekken zijn veilig? De waterschappen lanceren de Zwemwater App, met daarin actuele gegevens van 800 zwemlocaties.

De kwaliteit van zwemwater kan in een warme periode snel veranderen. De kans op bijvoorbeeld blauwalg of botulisme neemt toe en dat kan zwemmers (ernstige) gezondheidsklachten opleveren. Zomaar een Nederlandse zwemplas inspringen is dus niet verstandig. Waterschappen onderzoeken de waterkwaliteit van alle zwemwaterlocaties. Samen met Rijkswaterstaat en de omgevingsdiensten bepalen de provincies of een zwemplek veilig is.

Met de Zwemwater App kun je precies zien waar je in jouw buurt met een gerust hart een duik kunt nemen. Daarnaast vind je er ook andere handige weetjes zoals informatie over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid en de aanwezigheid van horecagelegenheden. Via de kaart op de Zwemwater App vind je snel een veilige buitenzwemplek bij jou in de buurt.

De gegevens van de Zwemwater App komen van de website staging2.zwemwater.nl, waar altijd de meest actuele informatie beschikbaar is.

Download de app Zwemwater in de stores (Apple en Android)

link Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.yellowbytes.zwemwaterapp

link Apple: https://itunes.apple.com/nl/app/zwemwater/id835572632

De waterschappen adviseren alleen in die wateren te zwemmen die door de provincies zijn aangewezen als officiële open zwemwateren. In het gebied van het Waterschap Groot Salland zijn dit de Wythmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas in Zwolle, De Zwarte Dennen in IJhorst, Heidepark in Lemelerveld, het Summercamp in Heino, de zwemplas op camping Heino, de zwemvijver op bungalowpark Reggewold, de zwemplassen op camping Hellendoorn, de zwemplas bij camping Roggebotsluis en kolkbad De Lange Kolk in Den Nul. Voor vragen, klachten of informatie kan contact worden opgenomen met het waterschap.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.