Home / archiefcentraal / zonnige informatiedag e bike voor senioren

zonnige informatiedag e bike voor senioren

De gemeente Raalte heeft maandag een informatiedag over de E-bike (elektrische fiets) plaats. Deze informatiedag is georganiseerd omdat met name senioren steeds vaker betrokken zijn bij ongevallen met een E-bike. Dat komt enerzijds omdat ze steeds langer mobiel zijn en anderzijds zijn de opgelopen verwondingen ook ernstiger. De training is op initiatief van de gemeente Raalte georganiseerd en wordt uitgevoerd door de Fietsersbond.

Ruim 20 senioren hebben vandaag deel genomen aan de dag. Naast informatie over de manieren van aandrijving, accu’s, en waar je op moet letten als je een E-bike koopt, konden de deelnemers met de verkregen informatie hun verkeerskennis en vaardigheden opfrissen. In de vorm van een fietsgymles op een afgebakend terrein is onder professionele begeleiding geoefend met balans en reactievermogen. Ook zijn adviezen gegeven over de maximumsnelheid.

 

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.