zes miljoen van gemeente voor eagles

Go Ahead Eagles kan, wanneer de raad in juni daarmee instemt, een lening van zes miljoen euro van de Gemeente Deventer tegemoet zien voor de verbouwing van het stadion. Met dat bedrag kan de eerste fase van het nieuwbouwplan worden verwezenlijkt.

Eagles had een lening van 11 miljoen euro aangevraagd voor een grondige verbouwing, omdat de Adelaarshorst in de huidige conditie ‘gewoon op’ was. Het besluit van het college inzake deze lening zou eigenlijk pas morgen bekend worden, maar op de website van de gemeente waren de stukken vandaag al te vinden.

Capaciteit: 9500

In eerste instantie krijgt de Eredivisieclub dus een bedrag waarmee het de eerste fase kan realiseren. Dit houdt in dat de hoofdtribune en Leo Halle-tribune worden vervangen. De capaciteit van het stadion groeit daarmee naar 9500. De begrote kosten voor deze fasen zijn 6,8 miljoen, wat betekent dat Eagles zelf acht ton bijdraagt.

Het college vindt dat Go Ahead Eagles een belangrijke maatschappelijke functie in de stad heeft en ziet het huidige stadion niet lang meer mee gaan. Toch is de overige gevraagde 5 miljoen euro nog niet toegezegd.

Dat Eagles financieel erg gezond is, is belangrijk geweest in het besluit. De club kan de lasten dragen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.