Home / archiefcentraal / workfast stevige aanpak maar succesvol

workfast stevige aanpak maar succesvol

Het Workfast-programma dat Raalte toepast om mensen zo snel mogelijk uit de bijstand te krijgen, is streng maar succesvol. Van de 193 deelnemers vonden er vorig jaar 180 werk. Dertien van hen kwamen na korte tijd weer retour in het programma, maar van hen vonden er vijf weer werk.

Wethouder Hiemstra betitelt het succesvolle Workfast-programma als ‘een vrij stevige aanpak.’ “Het is een dwingende methode die druk op mensen uitoefent om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan.”

SP Raalte had vragen gesteld over het programma. Volgens de partij is Workfast te dwingend, intimiderend en rigide. Dat ontkent Hiemtra. “Workfast is zeer intensief, deelnemers moeten zoveel mogelijk solliciteren, maar niet iedereen krijgt zomaar iets opgelegd. Het is een vrij stevige aanpak, maar nooit rigide. “

Hiemstra stelt overigens wel dat hij de brief van de SP serieus neemt. Hij heeft intern gecommuniceerd dat hij wil dat deelnemers met respect behandeld worden en dat er rekening gehouden wordt met de vermogens van mensen.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.