wie wordt topscorer van eagles

Wie wordt dit Eredivisie-seizoen topscorer van Go Ahead Eagles? Dat is de vraag die opdoemt na het duel van afgelopen zondag. Jarchinio Antonia maakte tegen Vitesse het tweede doelpunt en staat daardoor op 9 treffers in de Eredivisie. Dat is net zoveel als Erik Falkenburg, die lange tijd de enige aanvoerder van de rood-gele topscorerslijst was. Met nog één duel voor de boeg (Roda JC thuis) zijn Falkenburg en Antonia dus de grootste kanshebbers voor de topscorerstitel. Maar ook Marnix Kolder heeft nog kans.

Falkenburg heeft weliswaar evenveel doelpunten als Antonia, maar de middenvelder had daar wel minder wedstrijden voor nodig dan de rappe buitenspeler. Falkenburg behaalde zijn doelpuntenaantal namelijk in 30 wedstrijden, daar waar Antonia er 32 nodig had om zijn doelpuntentotaal van 9 te bereiken. Ook het aantal doelpunten per speelminuut is in het voordeel van de AZ-huurling. Antonia speelde 2563 minuten, terwijl Falkenburg ‘slechts’ 2538 minuten op het veld stond.

Outsider Kolder

Maar er is nóg een speler die een gooi kan gaan doen naar de topscorerstitel. Stormram Marnix Kolder heeft er dit seizoen alweer 7 in liggen, en kan dus met een productieve middag tegen Roda JC de twee bovengenoemden nog voorbij op de lijst.

Mocht Kolder er zaterdag twee maken terwijl Falkenburg en Antonia droog blijven staan, dan kent hij het beste gemiddelde. Wanneer de spits namelijk de volle 90 minuten zou spelen komt hij op 2263 minuten in dit Eredivisieseizoen. Hij zou dan dus ruim onder het aantal minuten duiken van de twee huidige koplopers op de ranglijst. Zelfs als Antonia en Falkenburg niet mee doen.

Wie mag zich volgens jou namens Go Ahead Eagles na zaterdag topscorer van het Eredivisie-seizoen 2013-2014 noemen?

Bron cijfers: eredivisiestatistieken.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.