wennemars een banaantje en een appeltje

Natuurlijk zijn er allerlei leuke plekjes langs de route van Erbens Vechtdaltoer om te stoppen voor koffie met appelgebak, want dat hoort toch wel een beetje bij wielrennen, of in ieder geval bij toertochten rijden.

Maar om eerlijk te zijn stop ik zelf bijna nooit onderweg. Ik vind het wel leuk om een kopje koffie te drinken en kijk ook altijd uit naar een koffiebreak op de fiets, maar je wordt dan altijd zo koud en het opstarten daarna vind ik niet lekker. Ik neem altijd een bidon ranja mee en een appeltje of een banaantje en fiets dan het liefst door tot de finish om daarna wat te gaan drinken.

Met sportvoeding heb ik niet echt wat. Nooit gehad ook. Zo zoet. Enorme dikmakers, als je het mij vraagt. Waarom vallen mensen niet af als ze gaan fietsen? Omdat ze voor twee uur op de fiets een heel overlevingspakket meenemen. Terwijl je dat ook best op een bidon water redt. We eten kortom veel te veel voor wat we verbranden. Als je wat eet op de fiets, kan dat volgens mij net zo goed een boterham zijn. Een krentenbol. Of een banaan dus.

Overigens stop ik wel voor koffie en iets te eten als ik grote afstanden fiets. Dus als ik de honderdzeventig ga doen op 31 mei, zul je mij echt wel ergens op een terras zien zitten. Bij Herberg de Klomp bijvoorbeeld, in Vilsteren. Prachtig plekje is dat. En ze hebben ook nog een mooie aanbieding voor deelnemers aan Erbens Vechtdaltoer.

Erben Wennemars

Erbens Vechtdaltoer wordt gehouden op zaterdag 31 mei en start vanaf Het Kleine Veer, Baarsmastraat 25 in Dalfsen. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 50, 90, 130 en 170 kilometer. Er is ruime parkeergelegenheid en uiteraard een bewaakte fietsenstalling. Meer info is te vinden op staging2.erbensvechtdaltoer.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.