voetbaltoernooi van vgpo de oosthoek

Dinsdag 13 mei is onder mooie weersomstandigheden voor de zestiende keer het Oosthoek voetbaltoernooi gehouden. Na vele regenachtige dagen mochten de teams en leiders dinsdag genieten van het heerlijke voetbalweer.

Het Oothoekvoetbaltoernooi is een voetbaltoernooi voor leerlingen uit de hoogste groepen van de basisschool. Op de velden van VV Mariënberg streden 17 meisjes- en 21 jongensteams om de felbegeerde wisselbekers.

Dit jaar voetbalden we wederom op het mooie sportpark Westerpark van VV Marienberg. De accommodatie was optimaal om zo’n groots toernooi met ongeveer 400 kinderen te organiseren. De scholen die meedoen, komen allemaal uit het cluster van VGPO de Oosthoek. Het zijn scholen die komen uit de plaatsen Emmen, Ommen, Enschede, Hengelo, Hardenberg, Marienberg, Bergentheim, Almelo en Den Ham.

Het toernooi is 16 jaar geleden begonnen met drie scholen en is inmiddels uitgegroeid tot 13 scholen. Het voetballen bij de jongens is dit keer gewonnen door het team van De Regenboog uit Marienberg. Zij wonnen de zeer spannende finale met 2 – 0 van het jongensteam van de Morgenster uit Hardenberg. Beide ploegen lieten zeer mooi en goed voetbal zien. Ditzelfde was het geval bij de meisjes, hier won het team van De Bron uit Enschede de wedstrijd, van de meisjes van de Guide de Bres uit Ommen.

De Oosthoek sportiviteitsprijs werd uitgereikt door André Dunnewind en Wilco Nijland, de beide organisatoren van dit toernooi. De beker ging naar De Domino uit Den Ham. Ook kreeg elke school nog een prachtige leren bal mee om al weer te kunnen oefenen voor volgend jaar.

Het toernooi is mede een succes geworden door het groot aantal sponsoren. Ook een hele groep van vrijwilligers heeft zich weer enorm ingezet om het toernooi te doen slagen. De organisatoren kijken terug op een geslaagd toernooi.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.