vistafette afgelast door hoge vecht

De Vistafette die aanstaande zaterdag rond de Overijsselse Vecht zou plaatsvinden gaat niet door. De hoge waterstand in combinatie met de sterke stroming hebben de organisatie doen besluiten dat het niet verantwoord is om het evenement door te laten gaan. Vanwege de grote animo onder de vissers en het enthousiasme bij zowel ondernemers als de organisatie, is besloten om op zaterdag 27 september voor de herkansing te gaan.

“Dat de Vistafette nu letterlijk en figuurlijk in het water valt is jammer, maar de veiligheid van de deelnemers staat voorop” , aldus Natasja Westenbroek van Vechtdal Marketing. Vanmorgen is tijdens een spoedoverleg tussen Vechtdal Marketing en Sportvisserij Oost Nederland en met advies van de waterschappen Groot Salland en Vechtstromen besloten het evenement te verplaatsen naar zaterdag 27 september. Het water in de Vecht staat te hoog en daarbij is er ook sprake van een sterkere stroming dan normaal. Het Waterschap doet er alles aan om het water zo snel mogelijk te laten afvloeien, maar kan niet garanderen dat waterpeil zaterdag voldoende is gezakt.

De Vechtdal Vistafette is een initiatief van Vechtdal Marketing en Sportvisserij Oost- Nederland en zou eigenlijk aanstaande zaterdag gelijktijdig met de opening met het nieuwe Hengelsportseizoen 2014 plaatsvinden. Belangrijk onderdeel van de Vistafette was het binnenhalen van de recordpoging ‘Met zoveel mogelijk vissers op een moment aan een rivier’. ” Ons plekje in World Guinness Books of Records gaan we zeker nog veroveren, alleen moeten we nog even geduld hebben tot 27 september. Uiteraard hopen we dat we dan ook weer op alle vissers die zich reeds aangemeld kunnen rekenen, aldus Natasja.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.