vier wethouders op 34 fte voor raalte

GB noemt haar tweede man niet, hoewel de naam van Niens veel valt. En CDA wil nog niet kwijt of Van Loevezijn en Hiemstra op hun post blijven.

Hiemstra komt uit Deventer en het CDA zelf wil wethouders uit Raalte. Die regel mag van Hiemstra zelf wel afgeschaft worden, zei hij donderdag tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs van Raalte in het Hoftheater.

Dinsdag 27 mei wordt het akkoord op hoofdlijnen in een openbare vergadering besproken. GB wil dat de coalitie van GB en CDA in de komende bestuursperiode een zo breed mogelijk draagvlak krijgt voor te maken beleidskeuzes en de uitvoering daarvan in de gemeenteraad én in de samenleving.

Daarom wordt het concept akkoord eerst voorgelegd aan alle fracties, voordat het definitief wordt gemaakt. De portefeuilleverdeling en de bemensing van de portefeuilles wordt nog nader uitgewerkt. In een openbare bijeenkomst met alle fracties GB en CDA willen het concept Hoofdlijnenakkoord met alle fracties bespreken in een openbare bijeenkomst welke wordt gehouden op dinsdag 27 mei, aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis van Raalte. De formateur, Johan Kiekebosch zal deze avond leiden.

Belangstellenden zijn als toehoorder welkom. Na deze bijeenkomst gaan GB en CDA het Hoofdlijnenakkoord definitief maken. In een extra openbare raadsvergadering, gepland op dinsdag 10 juni, volgt dan het debat om tot vaststelling van het Hoofdlijnenakkoord te komen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.