vannacht een film gemaakt op mbi terrein

Pedro Pico Pop heeft het MBI-terrein in Raalte als thuishonk voor haar prachtig muziekfestival. Fotografiestudenten dan Deltion hebben er leren werken met sluitertijden en diafragma. Afgelopen nacht kon je studenten van de HKU aan het werk zien. We troffen ze vanmorgen in alle vroegte op het station, wachtend op de half zeven-trein naar Zwolle, terug naar school.

“Dat was weer een lekker nachtje werken in de kolenmijn”, verklaarden de studenten hun werk-outfit aan andere wachtenden op het perron. Hoe ze die locatie gespot hadden? “Op internet. We zochten een fantastische locatie voor een spannende korte film en daar kwam het, hoe dat ook al weer?, dat terrein naar boven. Fantastisch!”

Waar de film over ging wilden de studenten niet kwijt. En of we hem ooit gaan zien, is ook maar zeer de vraag, de meeste studentenfilms gaan na de beoordeling netjes het archief in.

Met het MBI-terrein heeft de gemeente Raalte een fantastische kunstlocatie in handen. Bij toeval. Want feitelijk gaat het om grond die vervuild is en waarvan sanering te duur is. Daarom blijft het liggen zo als het ligt. Als je er iets anders mee wil, moet eerst het gif uit de grond. Als je die kosten doorberekent in datgene wat er vervolgens ontwikkeld wordt (huizen, kantoren), dan wordt dat onbetaalbaar. Daarnaast is er in Raalte op dit moment geen enkele behoefte aan meer ruimte voor nieuwe gebouwen.

Het MBI-terrein zal dus nog wel een tijdje blijven zoals het er nu bijligt. Een idee om het door te ontwikkelen als locatie voor de kunsten?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.