van middelkoop en mans geven concert

Noortje van Middelkoop en Martin Mans geven een concert in de Plaskerk in Raalte. Mans is organist bij Nederland zingt en Noortje van Middelkoop is een panfluitist. Op vrijdag 23 mei verzorgen zij een zeer gevarieerd concert met een internationaal tintje.

Martin Mans werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo ‘klaviervirtuozen’. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band.

Noortje van Middelkoop studeerde aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. Zij behaalde haar eindexamen Docerend Musicus cum laude en studeerde enkele jaren later af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Noortje geeft als panfluitiste diverse concerten samen met koren, organisten en pianisten. Ook maakte zij solo cd’s met diverse bezettingen: orgel, piano, combo en symfonie orkest. Daarnaast werkte zij mee aan radio-, televisie-, dvd- en vele cd-opnamen. Noortje schrijft ook eigen muziek, organiseert Panfluit Workshop Dagen en maakte concertreizen o.a. door Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië.

Tijdens hun concert op 23 mei zorgen Martin en Noortje voor een zeer gevarieerd programma. Zo spelen ze nummers van componisten als Händel, maar geven ze de avond ook een internationaal tintje met Roemeense-, Argentijnse- en Balkanmuziek. Tussen door laten ze enkele improvisaties horen. Martin Mans speelt die avond op het Detlef Kleuke orgel van de Plaskerk. Noortje speelt op verschillende panfluiten.

Het concert van Martin Mans en Noortje van Middelkoop vindt plaats op vrijdag 23 mei in de Plaskerk in Raalte en begint op 20.00 uur. Kaarten kosten tien euro in de voorverkoop en zijn te koop bij Dierenwinkel Pets & Co, Bloemenwinkel Passie flora in Raalte noord en bij het Annahuis. Kaarten aan de deur kosten twaalf euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.