transformatie gemeentekantoor olst van start

Met een officiële handeling is de transformatie van het voormalig gemeentekantoor Olst afgelopen vrijdag in gang gezet. Gedeputeerde Ineke Bakker van provincie Overijssel, wethouder Ans Otterloo van gemeente Olst-Wijhe en directeur-bestuurder Ed Penninks van SallandWonen zetten de transformatie ‘van werken naar wonen’ in. Dit deden ze door beelden van toen om te draaien naar het beeld van de toekomst.

SallandWonen realiseert in het nieuwe gebouw, dat de naam Kiezenbrink zal dragen, vijftien een- en tweepersoons huurappartementen voor alle leeftijden. Jongeren onder 23 jaar die een maximaal (verzamel-)inkomen hebben tot € 19.750,-. krijgen voorrang en korting op 5 van de 15 appartementen. Hierdoor geeft SallandWonen een extra impuls aan de jongerenhuisvesting in Olst.

Het project is mede mogelijk door financiële steun van provincie Overijssel. Provincie Overijssel ondersteunt het project met een subsidie, omdat de nieuwe functie voorkomt dat het gebouw verpaupert en er overlast ontstaat voor de omgeving.

De officiële handeling vond plaats in de nieuwe koffie- en theeschenkerij van ABC de Cirkel in het naastgelegen huize Westervoorde. Huize Westervoorde maakte ook onderdeel uit van het voormalig gemeentehuis. SallandWonen heeft het pand overgenomen en in 2013 voor ABC de Cirkel gebruiksklaar gemaakt. ABC de Cirkel biedt vanaf deze locatie dagbestedingsactiviteiten aan haar cliënten, met niet aangeboren hersenletsel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.